Ideaal voor festivals, bedrijfsborrels en feestjes!

Geen tapervaring vereist en volledig verzorgd

Heerlijk bier in allerlei smaken

Vers uit de tap en altijd precies op temperatuur

Tapverhuur uit een nieuw vaatje

Een nieuw concept voor tapverhuur

Het begon allemaal in september 2015. Als studenten Small Business & Retail Management aan Avans Hogeschool in Breda kregen we in het tweede jaar van onze opleiding de opdracht om een fictief bedrijf op te starten. Daarvoor moesten we een zogenoemde student-company oprichten waarbinnen we een product zouden gaan ontwikkelen dat nieuw voor de markt was. Toen dachten we nog niet meteen aan tapverhuur. Maar dat idee kwam al snel.

De beste ideeën worden geboren in de kroeg

Tijdens een avondje stappen ontstond het idee om een automatische biertap te maken. Een tap waar geen personeel voor nodig was en waar iedereen zelf een perfect glas bier zou kunnen tappen. Volledig geautomatiseerd inclusief een makkelijk bestel- en afrekensysteem. In het begin dachten we daarbij vooral aan een toepassing in rookruimtes. Want daar was het niet mogelijk om een biertje te bestellen. Een automatische biertap kon daar verandering in brengen. Met dat idee zijn we onderzoek gaan doen onder de doelgroep. Tijdens ons onderzoek werd al snel duidelijk dat er een grote vraag was naar het idee van zo’n automatische biertap. We kregen zelfs al snel het verzoek om zo’n tap met carnaval te leveren. Op die aanvraag konden we toen nog niet ingaan, maar het was wel reden om het schoolproject om te zetten naar een echt bedrijf. Dat werd SimpleTap. 

Steun van Starterslift en de Rabobank

We besloten om het echt goed aan te pakken en gingen op zoek naar steun. Die vonden we bij Starterslift in Breda. Zij werken samen met Avans Hogeschool en helpen ondernemers en studenten met een goed idee verder op weg met behulp van de Lean Startup methode. Bij Starterslift werd de haalbaarheid van de SimpleTap nader getoetst en kregen wij als bedenkers een begeleider toegewezen. Ook mochten we gebruik maken van een kantoor van de organisatie. Voor de benodigde financiering hebben we aangeklopt bij de Rabobank Amerstreek. Daar werd ons idee enthousiast ontvangen en binnen twee weken hadden we de financiering rond. Dat was echt ongelooflijk. Behalve geld leverde de Rabobank nog meer op. Via het Rabobanknetwerk ontstonden nuttige nieuwe contacten met zowel leveranciers als afnemers. En bij de Rabobank kregen we ook hulp bij het verder ontwikkelen van ons businessplan.

SimpleTap verovert de markt met tapverhuur

Met de gevonden steun en financiële middelen konden we nieuwe stappen zetten in de verdere ontwikkeling en benodigde marketing. Dat heeft voor de nodige aanpassingen in het product en in de koers van ons bedrijf gezorgd. Uiteindelijk kwamen in het voorjaar van 2017 de eerste taps op de markt, geheel in eigen beheer. We kiezen met SimpleTap namelijk voor een zelfstandige eigen toekomst. Bewust niet onder de vleugels van een bierbrouwer. Want die richt zich primair op groei voor zijn eigen biermerk, terwijl wij juist willen groeien in tapverhuur en verkoop van SimpleTap. Daarbij durven we zelfs al internationaal te denken. Wat ons betreft ziet toekomst er goudgekleurd uit, als de kleur van een lekker glas bier.

SimpelHoreca

SimpelHoreca is het moederbedrijf van SimpleTap. SimpleHoreca ontwikkelt innovatieve oplossingen voor de horeca en zet deze ook in de markt. Je vindt ons bedrijf in Oosterhout, Noord-Brabant (tussen Tilburg en Breda). Heb je vragen? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij staan je graag te woord.